Crème ninon

Crème ninon
Foto: TV4

Krämig grön ärtsoppa med halstrad pilgrimsmussla.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st små schalottenlökar
  • 6 dl gröna ärtor (frysta)
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 3 dl hemgjord kycklingbuljong(alt 2 tsk kycklingfond)
  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • 4 st stora pilgrimsmusslor
  • 4 msk champagne (t ex André Jacquart nr 77348, spara lite från fördrinken)

Redning

  • Vetemjöl
  • Smör

Gör så här

  1. Hacka lök och fräs den mjuk i smör. Tillsätt vatten, vin, fond och grädde. Tillsätt frysta ärtor och låt det koka upp. Mixa soppan med mixerstav. Pressa ner vitlöksklyfta, salta och peppra och låt det stå och småputtra på spisen i cirka 15 minuter.
  2. Se till att musslorna är tinade och torra. Gnid in dem med olivolja. Stek hastigt ca 30 sek på varje sida. Salta och peppra lite. Precis innan servering av soppan så toppar man den med champagne eller mousserande vin efter smak och plånbok.

     

     

  3. Jag föredrar att sila av soppan genom en finmaskig sil. Red soppan med smör och mjöl. Rulla ihop vetemjöl och smör till små bollar och vispar sedan ner dem i den kokande soppan, börja med lite mindre och prova dig fram tills du får den konsistens du vill ha. Soppan kan lätt förberedas dagen innan, värm då bara upp den och halstra pilgrimsmusslorna innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept