Äppelsorbet

Äppelsorbet
Foto: TV4

Svalkande äppelsorbet som serveras med pudrad kanel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 april 2013

Du behöver

  • 4 st äpplen (granny smith)
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 4 krm citronsyra
  • 1 krm kanel
  • 0,5 st citron, saft
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 msk glykos (finns på apoteket eller i de större mataffärerna)

Gör så här

  1. Skär äpplena i små bitar samtidigt som du kokar upp vatten, socker, citronsyra och vaniljstången. Lägg äpplena och koka dem under lock i ca 10 minuter. Låt dem kallna i lagen.
  2. Sila bort äppelbitarna genom en finmaskig sil och låt dem rinna av ordentligt. Skrapa ur de svarta kornen ur vaniljstången och rör ner dem samt glykos i lagen. Kör i glassmaskinen till den får konsistensen av en sorbet. Därefter ska glassen in i frysen i minst 4 timmar i en tätslutande låda.
  3. Spara äppelmoset som blir över när du silat äpplena och servera det till glassen, pudra över lite kanel och njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept