Äppelsorbet

Äppelsorbet
Foto: TV4

Svalkande äppelsorbet som serveras med pudrad kanel.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 april 2013
Visa mer

Du behöver

  • 4 st äpplen (granny smith)
  • 6 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 4 krm citronsyra
  • 1 krm kanel
  • 0,5 st citron, saft
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 msk glykos (finns på apoteket eller i de större mataffärerna)

Gör så här

  1. Skär äpplena i små bitar samtidigt som du kokar upp vatten, socker, citronsyra och vaniljstången. Lägg äpplena och koka dem under lock i ca 10 minuter. Låt dem kallna i lagen.
  2. Sila bort äppelbitarna genom en finmaskig sil och låt dem rinna av ordentligt. Skrapa ur de svarta kornen ur vaniljstången och rör ner dem samt glykos i lagen. Kör i glassmaskinen till den får konsistensen av en sorbet. Därefter ska glassen in i frysen i minst 4 timmar i en tätslutande låda.
  3. Spara äppelmoset som blir över när du silat äpplena och servera det till glassen, pudra över lite kanel och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept