Carpaccio på strutsfilé

Carpaccio på strutsfilé
Foto: TV4/ Erika Englund

Carpaccio på strutsfilé

Av: Nic - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

Till förrätt bjuder Nic på en strutscarpaccio med hemmagjord pesto.

Vin: Fairview Pinotage Viognier

Nic från Stockholm lagade även:

Malvapudding med Amarulaglass

Räk-curry från Durban

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • Carpaccio
  • 400 g strutsfilé
  • vinägerdressing
  • havssalt
  • färsk rosmarin
  • vitlök, finhackad
  • rucolasallad
  • färsk basilika

Pesto

  • 5 dl färsk basilika
  • 1,25 dl parmesanost, riven
  • 1,25 dl olivolja
  • 1 dl pinjenötter
  • 3 klyftor vitlök, medelstora, hackade
  • salt
  • malen svartpeppar
  • ruccolasallad, som tillbehör/garnering

Gör så här

Carpaccio

  1. Rulla filéerna i vitlök, salt, peppar och rosmarin.
  2. Bryn köttet runtom i en het stekpanna.
  3. Täck över med plastfolie och ställ in köttet i frysen.
  4. När köttet frusit, ta bort plastfolien och skär köttet i tunna skivor.

Pesto

  1. Blanda basilika och pinjenötter, mixa en aning
  2. Addera vitlök, mixa lite till.
  3. Häll långsamt i olivoljan i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.
  4. Lägg till den rivna osten och fortsätt mixa tills allt är blandat.
  5. Krydda slutligen med salt och peppar enligt smak, och lägg upp strutsfiléer, pesto och ruccolasallad på tallrikar.