Malvapudding med Amarulaglass

Malvapudding med Amarulaglass
Foto: TV4/ Erika Englund
4

Du behöver

Del 1

  • 250 ml socker
  • 2 st ägg
  • 1 msk aprikosmarmelad, slät
  • 300 ml mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk vinäger
  • 125 ml mjölk

Del 2

  • 250 ml vispgrädde
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl portvin

Amarulaglass

  • 500 ml vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (375 ml)
  • 150 ml Amarula cream, likör

Gör så här

  1. Amarulaglass
    Vispa grädden i en skål tills den tjocknar.
  2. Skiva vaniljstången på mitten, på längden, och ta bort insidan. Blanda med grädden.
  3. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa ihop.
  4. Tillsätt Amarulan och vispa.
  5. Frys ned i fyra-fem timmar före servering.
  6. Malvapudding
    Del 1: Vispa strösocker och ägg pösigt.
  7. Blanda sedan i aprikosmarmeladen.
  8. Blanda de torra ingredienserna från del 1 i en separat skål.
  9. Smält smöret och tillsätt vinäger och mjölk, tillsätt sedan de torra ingredienserna.
  10. Blanda sedan i socker/ägg-blandningen.
  11. Häll i puddingsmeten i en ugnsfast form som rymmer ca 2 liter.
  12. Grädda i 190 C i 45 minuter.
  13. Del 2: Häll ingredienserna under del 2 i en kastrull och värm upp (koka ej).
  14. Sedan ska gräddsmeten fördelas jämt över den gräddade puddingen.
  15. Servera puddingen med glass och eventuellt färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept