Orientaliskt kyckling

Orientaliskt kyckling
Foto: TV4

Orientaliskt kyckling

Av: Ng Wai Lun

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Kocken Ng Wai Lun bjuder på orientalisk kycklingrätt.

Se Ng Wai Lun i Nyhesmorgon här!

Ingredienser

portioner
  • 1 kycklinglårfilé, skär i små strimlor
  • 150 g blandade grönsaker - zuccini, bambuskott, gul lök, sockerärtor
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 schalottenlökar, helst stora, finhackade
  • 4 skivor ingefära
  • 1 färsk chilipeppar, finhackad
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk soja light
  • cashewnötter
  • 1 msk mushroom soja
  • 1 msk bönsås
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk ostronsås

Gör så här

  1. Marinera kycklingen med light soja och 2 msk potatismjöl.
  2. Värm upp stekpannan, alternativt woken till mycket hög temperatur.
  3. Häll i 3 msk olja.
  4. Stek kycklingen tills den är cirka 40% färdig.
  5. Häll i grönsakerna och fortsätt steka cirka 2 min.
  6. Lägg i alla tillagningssåser. Rör hela tiden tills det är färdigt.
  7. Tillsätt salt vid behov.