Orientaliskt kyckling

Orientaliskt kyckling
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 1 st kycklinglårfilè, skär i små strimlor
  • 150 g blandade grönsaker - zuccini, bambuskott, gul lök, sockerärtor
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st scharlottenlökar, helst stora, finhackade
  • 4 skivor ingefära
  • 1 st färsk chilipeppar, finhackad
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 msk light soja
  • cashewnötter
  • 1 msk mushroomsoja
  • 1 msk bönsås
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 msk ostronsås

Gör så här

  1. Marinera kycklingen med light soja och 2 msk potatismjöl.
  2. Värm upp stekpannan, alternativt woken till mycket hög temperatur.
  3. Häll i 3 msk olja.
  4. Stek kycklingen tills den är cirka 40% färdig.
  5. Häll i grönsakerna och fortsätt steka cirka 2 min.
  6. Lägg i alla tillagningssåser. Rör hela tiden tills det är färdigt.
  7. Tillsätt salt vid behov.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept