Hong Kong

Hong Kong
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 3 msk light sojasås
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk strösocker
  • Lite vitpeppar
  • Fisk, valfri mängd
  • 30 g finstrimlad ingefära
  • 10 g salladslök, finhackad
  • 10 g koriander, finhackad
  • 10 g potatismjöl
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Sås: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
  2. Fisk: Torka fisken med kökspapper.
  3. Marinera fisken med 1/4 ts salt, potatismjöl och vitpeppar.
  4. Lägg fisken på en tallrik, lägg en liten bit purjolök under fisken.
  5. Koka upp vatten, lägg i fisken i ångkokskastrullen.
  6. Ånga cirka 8 min
  7. Hetta upp matolja, cirka 2 msk.
  8. När fisken är färdig, häll bort resten av vattnet på tallriken.
  9. Dekorera med ingefära, salladslök, koriander ovanpå fisken.
  10. Häll het matolja ovanpå fisken, färdigt!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept