Nationaldagsbakelse

1 h
10 - 12 bakelser
Nationaldagsbakelse
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1 h
10 - 12 bakelser

Du behöver

Mazarinbotten

  • 300 g mandelmassa
  • 130 g smör
  • 150 g ägg, lätt vispade

Vaniljkräm

  • 250 g mjölk
  • 50 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 20 g maizena
  • 60 g äggula
  • 30 g smör

Servering

  • jordgubbar
  • ev blommor

Gör så här

  1. Mazarinbotten
    Lägg mandelmassa och smör i en matberedare och kör tills det blivit en jämn massa. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och blanda runt. Bred ut massan i cirka 1 cm tjockt lager på långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, 10-12 minuter. Skär ut rundlar eller rutor.
  2. Vaniljkräm
    Koka upp mjölk, hälften av sockret och vanilj (urskrapade frön och stången). Vispa äggulor, resten av sockret och maizena luftigt. Vispa i äggsmeten i den varma mjölken, låt sjuda under omrörning, ett par minuter.
  3. Blanda i smöret. Bred ut vaniljkrämen på bottnarna och toppa med skivade jordgubbar och ev ätbara blommor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept