Quesadilla med skinka och mozzarella

Quesadilla med skinka och mozzarella
Foto: Wolfgang kleinschmidt

Quesadilla med skinka och mozzarella

Av: Nassim Al Fakir

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

10 min

Quesadilla med skinka och mozzarella (eller annan mild ost). Snabblagat och enkelt, perfekt som mellanmål eller fredagsmys!

Krydda quesadillan med lite basilika eller korianderblad. Guacamole, avokadoröra, är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kokt kalkon (eller rökt kalkon eller skinka)
  • 2 tortillabröd
  • salt
  • peppar
  • 1 mozzarellaost (skivor av mild hårdost funkar också)

Gör så här

  1. Skiva mozzarella (eller hyvla skivor av hårdosten om du använder det).
  2. Lägg ett par skinkskivor på ena halvan av varje tortillabröd och ovanpå det skivad ost. Salta och peppra lite.
  3. Vik den andra halvan av brödet över så att det blir en halvmåne och stek i torr stekpanna på bägge sidor.
  4. Tortillan ska bli lite krispig och få färg; osten ska börja smälta.