Nässelsoppa med ägg

Nässelsoppa med ägg
Foto: TV4

Ljuvlig att laga när nässlorna är späda. Frysta nässlor går också bra att använda, om du vill ha vårkänslor året runt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5-2 l nyplockade nässlor
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 10-12 dl höns- eller nötbuljong
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Skölj nässlorna mycket noga. Förväll dem 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.
  2. Hacka nässlorna. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med buljongen. Lägg i nässlorna, koka några minuter. Krydda med salt och peppar och rör ner gräslöken.
  3. Servera soppan het med ägghalvor i tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept