Nässelsoppa med ägg

Nässelsoppa med ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Nässelsoppa med ägg

8 ingredienser

Ljuvlig att laga när nässlorna är späda. Frysta nässlor går också bra att använda, om du vill ha vårkänslor året runt.

Ingredienser

portioner
  • 1,5-2 l nässlor, nyplockade
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 10-12 dl hönsbuljong (eller nötbuljong)
  • salt
  • peppar
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 4 ägg, hårdkokta

Gör så här

  1. Skölj nässlorna mycket noga. Förväll dem 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av.
  2. Hacka nässlorna. Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd med buljongen. Lägg i nässlorna, koka några minuter. Krydda med salt och peppar och rör ner gräslöken.
  3. Servera soppan het med ägghalvor i tallriken.