Chili con carne LCHF

30 min
4
Chili con carne LCHF
Foto: Hans Desser
30 min
4

Du behöver

  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 600 g nötfärs
  • 3 msk smör
  • 1 msk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st burkar hela tomater
  • 1 msk färskpressad lime
  • Salt
  • peppar
  • grönsallad
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g fetaost

Gör så här

  1. Kärna ur chilifrukten och hacka den.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Bryn köttfärs i omgångar i smör.
  4. Lägg över i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter.
  5. Tillsätt vitlök och chili och fräs ytterligare en stund.
  6. Tillsätt de torkade kryddorna och fräs under omrörning.
  7. Lägg över lök- och kryddblandningen i köttgrytan.
  8. Mixa de hela tomaterna och tillsätt dem tillsammans med lime.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med sallad, crème fraiche och smulad eller tärnad fetaost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept