I samarbete med Kung Markatta

Naked mudcake med choklad och smörkräm

Kung Markatta Naked mudcake
Foto: Tanja Marr Björck

Naked mudcake - en ljuvlig tårta med choklad, hasselnöt och smörkräm. Dekorera toppen med ljuvlig chokladmousse samt ett berg av säsongens färska frukter och bär! 


11 september 2016
Visa mer
1 h

Du behöver

Tårtbottnar för tre lager

  • 375 g Green & Blacks Mörk Choklad 70%
  • 375 g smör, osaltat
  • 500 g Kung Markatta Vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk kaffepulver
  • 45 g Kung Markatta Kakaopulver
  • 2 krm bikarbonat
  • 400 g finkornigt socker
  • 400 g Kung Markatta Rårörsocker
  • 6 ägg, stora
  • 60 ml Kung Markatta Rapsolja
  • 1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver

Kärnmjölk

  • 2 dl fet mjölk, t ex Gammaldags
  • 2 msk citronsaft

Smörkräm

  • 300 g osaltat smör, rumstemperarat
  • 600 g florsocker

hasselnötskräm

  • 1 burk Kung Markatta Hasselnötskräm
  • 1 burk Kung Markatta Kokosgrädde (kylskåpskall)

Garnering

  • 1 burk Kung Markatta Chokladkräm
  • 3 msk vispgrädde
  • Kung Markatta Valnötter
  • Färska bär, körsbär och hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 °C. Blanda mjölk och citronsaft till kärnmjölk och låt stå tills det är dags att använda den.
  2. Tårtbottnar
    Smörj 3 stycken kakformar, diameter 18 cm. Klä med bakpapper.
  3. Smält choklad och smör tillsammans med kaffe och vatten över vattenbad. Rör om då och då.
  4. Sikta och blanda väl kakaopulver, bikarbonat, vaniljpulver och vetemjöl i en stor skål (6 l). Vispa ihop ägg, rapsolja, smör och kärnmjölk i en annan skål. Blanda noggrant äggsmeten med de torra ingredienserna i den stora skålen. Blanda noggrant i den smälta chokladen i omgångar. Häll smeten i dina kakformar. Fyll upp till ca 2,5 cm. Grädda i mitten av ugnen i 1 timme och 15 minuter.
  5. Låt svalna en stund innan de tas ur formarna. Tårbottnarna ska sedan svalna helt.
  6. Smörkräm
    Vispa det rumstempererade smöret tills det får en krämig konsistens. Sikta noggrant i florsocket i omgånger medan du vispar. Krämen ska vara tjock så den håller mellan lagren. Är den för mjuk adderar du mer florsocker. Lägg i en spritspåse i kylskåpet.
  7. Hasselnötskräm
    Sila bort all vätska från kokosgrädden och vispa den tillsammans med hasselnötskrämen till den är slät. Lägg i en spritspåse i kylskåpet.
  8. Skär försiktigt bort det övre lagret på dina tårtbottnar och se till att de blir lika höga. Spritsa en tjock ring smörkräm 0,5 cm från kanten på bottenlagret. Spritsa sedan hasselnötskräm innanför, något tunnare. Varva sedan smörkräm och hasselnötskräm tills du når mitten. Lägg på andra lagret och spritsa det på samma sätt. Lägg till sist på den sista tårtbottnen med undersidan uppåt för en jämnare kant
  9. Garnering
    Smält chokladkrämen försiktigt och blanda väl med grädden. Bred över tårtan. Dekorera med valnötter och färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta