Nachotallrik med hemgjord salsa

22 oktober 2010
Nachotallrik med hemgjord salsa
Foto: Frida Wismar

Så gott det kan bli! Snacks när de är som godast. Enkelt att göra hemma.

Gör din egen tacokrydda för köttfärsen, receptet hittar du

här


4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Chunky homemade salsa

  • 100 g krossade tomater, vitlök och örter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk chili spicemix
  • 1 knippe koriander
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Guacamole

  • 2 st avokados
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lime, saft
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 påse tortillachips
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern.
  2. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  3. Guacamole: Dela avokodorna och ta ut köttet. Mixa det tillsammans med lime och vitlök till en slät smet med en mixerstav.
  4. Rör i crème fraiche, cayennepeppar och salt.
  5. Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  6. Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med guacamole, salsa och gräddfil.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör Se fler

Fler goda recept