Nachotallrik med hemgjord salsa

Nachotallrik med hemgjord salsa
Foto: Frida Wismar

Så gott det kan bli! Snacks när de är som godast. Enkelt att göra hemma.

Gör din egen tacokrydda för köttfärsen, receptet hittar du

här


22 oktober 2010
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Chunky homemade salsa

  • 100 g krossade tomater, vitlök och örter
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk chili spicemix
  • 1 knippe koriander
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt

Guacamole

  • 2 st avokados
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lime, saft
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 400 g nötfärs
  • 1 påse taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 1 påse tortillachips
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern.
  2. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
  3. Guacamole: Dela avokodorna och ta ut köttet. Mixa det tillsammans med lime och vitlök till en slät smet med en mixerstav.
  4. Rör i crème fraiche, cayennepeppar och salt.
  5. Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  6. Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med guacamole, salsa och gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept