Linssoppa

Linssoppa
Foto: TV4

En frisk linssoppa som lätt görs vegetarisk. Välj bort köttet och använd en vegetarisk buljong.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

8 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 dl röda linser
  • 0,5 dl grötris
  • 1 st stor lök
  • Salt, efter smak, glöm inte att buljongtärningarna också ger sälta
  • Peppar, efter smak
  • 50 g köttfärs, stekt
  • 2 st buljongtärningar, kalv
  • citron

Gör så här

  1. Lägg linserna i blöt ½ timma, kasta bort vattnet.
  2. Koka linserna och ris i 2,5 liter vatten. Skumma av.
  3. Därefter tillsätts resten av ingredienserna, koka kraftigt i minst 30-40 minuter. Passa soppan, rör om då och då och tillsätt eventuellt mer vatten alternativt koka den längre om soppan är för tunn.
  4. Serveras med pressad citron efter smak direkt i tallriken.
  5. Köttfärsen kan uteslutas om ett vegetariskt alternativ önskas. Välj då också en vegetarisk buljong.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept