Myntadressing

5 m
3 dl
Från Nyhetsmorgon

Fräsch myntadressing med lime, chili, ingefära och vitlök.

Jag älskar mynta och har turen att ha en bra grönsakshandlare nära mitt hem som säljer en kraftig och smakrik sort som håller länge i kylen. I vanliga matbutiker kan färska örter tyvärr vara lite klena och det gäller särskilt myntan. Om du inte har en bra grönsakshandlare att tillgå är ett annat tips asiatiska livsmedelsbutiker som ofta säljer både mynta och koriander av bättre kvalitet. /Sally

7 juni 2015
Visa mer
5 m
3 dl

Du behöver

  • 1 kruka mynta (ta 2 krukor om den är väldigt klen)
  • 0,5 lime, saft
  • 2 dl rapsolja eller olivolja
  • 0,5 dl kallt vatten
  • 0,25-0,5 chili (mängd beroende på styrka), skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tumstor bit ingefära, skivad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Mixa myntan (både stjälkar och blad om den är klen), limesaft, olja, vatten, chili, vitlök och ingefära till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept