Myllymäkis tarte flambée

ca 30 m
4
Myllymäkis tarte flambée
Foto: TV4
Från Mitt kök

Vegetarisk delikatesspizza med rester från julbordet som grönkål, cheddarost, lök och färskost smaksatt med lite kummin. 

27 december 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 2 tsk kummin, grovt stött
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dl färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 dl grönkål, riven i bitar
  • olivolja
  • salt
  • ca 800 g färdig vit bröddeg med vattenbas (pizzadeg eller liknande)
  • 3 dl cheddarost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Mortla kummin och blanda med citronskal, crème fraîche och färskost.
  3. Skär löken tunt.
  4. Plocka ner grönkålen från stammen och blanda bladen med lite olivolja och salt.
  5. Riv osten och stryk ut färskostblandningen på den utkavlade degen. Fortsätt med ett lager lök, riven ost och grönkålen.
  6. Se till att ugnen har både över- och undervärme samt att den är varm när pizzan går in. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter, om pizzan börjar bli bränd kan den täckas med aluminumfolie.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept