I samarbete med FELIX

Mustig svampsoppa med ostflarn

30 m
4
Felix Mustig svampsoppa med ostflarn
Foto: Angelica Söderberg
30 m
4

Du behöver

Ostflarn

  • 2 dl smakrik ost, riven

Soppa

  • 1 l blandade svampar, rensade
  • 1 stor gul lök
  • smör till stekning
  • 4 dl grädde
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • salt och svartpeppar
  • persilja till garnering

Gör så här

  1. Ostflarn
    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut högar av riven ost på en plåt med bakplåtspapper, högarna ska vara ungefär 1 msk stora. Tillaga mitt i ugnen i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.
  2. Svampsoppa
    Skala och hacka lök.
  3. Lägg svampen i en gryta och låt fräsa tills vattnet kokat bort. Tillsätt smör och lök och fräs ytterligare någon minut.
  4. Slå över grädde, vatten, vin och buljongtärningar. Koka upp och låt soppan sjuda i 10 minuter under lock.
  5. Ta av grytan från värmen och mixa soppan. Det är gott om det är lite svampbitar kvar. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp i skålar, toppa med persilja och servera tillsammans med ostflarn!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med FELIX

Fler goda recept