Mustig kålgryta

Mustig kålgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mustig kålgryta

10 ingredienser

Smalmat när den är som bäst - mustig och smakrik. All slags färs passar, liksom även andra kålsorter.

Ingredienser

portioner
  • 250-300 g nötfärs (eller älgfärs)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm fyra kryddor
  • 1 gul lök (liten)
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 morötter (stora)
  • 1 lagerblad (litet)
  • 0,25 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar och 4-kryddor. riv löken eller hacka den fint. Vänd ner den och späd med en aning buljong.
  2. Strimla vitkålen och riv morötterna. Varva kål, morötter och färs i en liten kastrull och lägg lagerbladet i mitten. Kål överst och underst.
  3. Slå på resten av buljongen och koka grytan sakta under lock tills kålen är mjuk. Strö på persilja och servera.