Mustig kålgryta

Mustig kålgryta
Foto: TV4

Smalmat när den är som bäst - mustig och smakrik. All slags färs passar, liksom även andra kålsorter.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 250-300 g nöt- eller älgfärs
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm 4-kryddor
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 stora morötter
  • 1 litet lagerblad
  • 0,25 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, peppar och 4-kryddor. riv löken eller hacka den fint. Vänd ner den och späd med en aning buljong.
  2. Strimla vitkålen och riv morötterna. Varva kål, morötter och färs i en liten kastrull och lägg lagerbladet i mitten. Kål överst och underst.
  3. Slå på resten av buljongen och koka grytan sakta under lock tills kålen är mjuk. Strö på persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept