I samarbete med Scan

Mustig fläskfilégryta med äpple

30 m
6
Scan fläskfilégryta
Foto: Köket.se
30 m
6

Du behöver

  • ca 600 g fläskfilé Svensk Rapsgris från Scan
  • 2 pkt bacon Svensk Rapsgris från Scan
  • 4 dl blandad svamp, kantareller/ trattisar/ champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 röd paprika
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 msk soja
  • 2 msk kött/ viltfond
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i lagom stora bitar. Hacka lök, bacon, paprika, dela svamparna och tärna äpplet.
  2. Bryn fläskfilén i smör eller olja på hög värme. Fräs bacon, lök och svamparna separat, lägg ned fläskfilén och tillsätt grädde, crème fraiche, soja, fond, tomatpuré, äpple, sambal oelek och paprika.
  3. Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar och smakerna satt sig något. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept