Mustig biffpaj

Mustig biffpaj
Foto: TV4

En matig paj som passar de hungriga. Servera en sallad till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2-3 plattor fryst smördeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Marinad:
  • 1,5 dl rött vin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vatten
  • Fyllning:
  • 6-700 g nötkött
  • 1 tsk timjan
  • 3-400 g champinjoner, skivade
  • 2-3 paprikor, strimlade
  • 0,5 purjolök, finskivad
  • 1-2 gula lökar, i klyftor
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,5 dl buljong
  • 1-2 msk tomatpuré
  • salt, svartpeppar och smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda marinaden. Strimla köttet och lägg det i marinaden i 3-5 timmar i kylskåp.
  2. Ta ut köttet och sila av marinaden. Bryn köttet i smör och lägg i en gryta. Krydda.
  3. Bryn lök och purjo utan att det tar färg, lägg i paprikan några minuter, häll över allt i grytan. Stek svampen tills all vätska är borta och lägg över i grytan. Pudra över mjöl, rör om så allt blandas. Tillsätt tomatpuré, grädde och buljong. Låt småkoka tills köttet känns mört, ca 20 min.
  4. Häll över köttröran i en stor ugnsform.
  5. Kavla ut smördegsplattorna lätt. Sporra ut 2-3 cm breda remsor och lägg dem över köttet i ett rutmönster. Pensla degen med ägget och grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept