Musslor och pommes frites på Brysselvis

Musslor och pommes frites på Brysselvis
Foto: TV4

Belgarna och framför allt Brysselborna älskar sina blåmusslor med pommes frites. Vill du ha mera spad eller sky kan du på äkta Brysselvis slå på en skvätt grädde i kokspadet. Servera med pommes frites och en skål med majonnäs eller aioli.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10-15 färska musslor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • smör eller neutral olja
  • lite vitt vin eller fiskbuljong
  • finhackad persilja

Till servering:

  • pommes frites
  • majonnäs eller aioli

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna noga, släng bort de som inte genast sluter sig när du knackar dem i diskbänken. Skala och hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Fräs vitlöken och löken i smör eller olja. Häll i musslorna och fräs dem någon minut. Häll på en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong, lägg på ett lock och koka musslorna i 3–4 minuter eller tills de öppnat sig.
  3. Vänd ner massor av finhackad persilja i musslorna och servera dem ångande heta på djupa fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept