Musslor i vitlök och persilja

Musslor i vitlök och persilja
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Musslor i vitlök och persilja

6 ingredienser

Så här kokar du musslor på ett klassiskt sätt!

Ingredienser

portioner
  • 15-20 färska blåmusslor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • smör (eller olja)
  • vitt vin (eller fiskbuljong)
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Borsta och skölj musslorna noga, släng bort de som inte genast sluter sig när du knackar dem i diskbänken. Skala och hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Fräs vitlöken och löken i smör eller olja. Häll i musslorna och fräs dem någon minut. Häll på en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong, lägg på ett lock och koka musslorna i 3–4 minuter eller tills de öppnat sig.
  3. Vänd ner massor av finhackad persilja i musslorna och servera dem ångande heta på djupa fat.