Musslor i Ale

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 33 cl fruktig ale, typ Svinninge EKG eller Kilkenny
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 morot, fint tärnad
  • 1 stjälk bladselleri, i små bitar
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 lagerblad
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 citron
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Servering

  • nybakat mörkt bröd
  • färskost

Gör så här

  1. Skölj och skrapa musslorna. Släng de som är trasiga och de som inte stänger sig när ni knackar på dem.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stor kastrull och fräs morot, schalottenlök och selleri i några minuter. Vänd ner vitlöken och musslorna. Blanda runt väl och täck med lock i två minuter.
  3. Slå på ale, fond, vatten och lagerblad. Täck återigen med lock och låt sjuda i cirka 5 minuter. Slå över spadet i en ny kastrull och spara musslorna i den första kastrullen. Täck med lock för att hålla musslorna varma.
  4. Reducera spadet genom kraftigt kok utan lock i cirka 5 – 10 minuter. Tillsätt grädde, finhackad persilja och smaka av med citron, salt och svartpeppar. Häll tillbaka spadet i den stora kastrullen med musslorna och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept