Musslor à la Glicko

30 m
4
Musslor à la Glicko
Foto: TV4

Vin och vitlöksdoftande musslor med pommes frites.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 nät med blåmusslor (2 kg)
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • olja eller smör.
  • 2 schalottenlökar
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 flaska torrt vin
  • 2-3 dl grädde
  • 1 kruka persilja
  • 1800 g pommes frites

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Pommes frites ska vara i ugnen cirka 20-25 minuter.
  3. Musslor
    Öppna nätet med musslor, tvätta av musslorna och kolla att de är hela.
  4. Skala och dela schalottenlökarna och lägg i en stekpanna med het olja och smör. Fräs detta i 1-2 minuter. Pressa vitlöksklyftorna ner i pannan och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt lite peppar och salt
  5. Häll i musslorna, tillsätt det vita vinet och lägg ett lock över. Låt koka i 4 minuter.
  6. Se så att musslorna öppnat sig. Kasta de som inte gjort det.
  7. Tillsätt grädde och låt koka i 4-5 minuter. Garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept