Musselpaj med vitlökssmak

Musselpaj med vitlökssmak
Foto: TV4

Musslor är gott, gärna färska, men som ingrediens i en paj går det bra med musslor från burk. Koka upp gräddmjölken och låt den svalna innan den blandas med de uppvispade äggen. Det förhindrar att den färdiga pajen vasslar sig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdegen:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk crème fraiche

Fyllningen:

  • 4-5 vitlöksklyftor
  • persilja
  • 1-2 msk smör
  • 1 stor burk musslor
  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk

Servering:

  • grönsallat

Gör så här

  1. Blanda smör, mjöl och crème fraiche till en deg och låt den vila svalt och övertäckt i 30 minuter.
  2. Pressa ut degen i en pajform med mjölade fingertoppar. Grädda i 225° ugn i 12-15 minuter.
  3. Finhacka vitlöken och fräs den tillsammans med finhackad persilja i smör. Tillsätt de väl avrunna musslorna och låt dem fräsa med en kort stud.
  4. Lägg musselblandningen i botten på pajskalet. Vispa ihop ägg och gräddmjölk och slå över. Grädda pajen färdig i 200-225° i cirka 20 minuter eller tills fyllningen har stannat och fått lite färg. Servera med grönsallat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept