Mussellåda

Mussellåda
Foto: TV4

Musslor, svamp och tomater. En härlig smakkombination. Gillar du vitlök så hacka ett par klyftor och fräs tillsammans med löken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • smör
  • 1 stor burk stor burk musslor i vatten
  • 2 burkar tomater med basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1 burk hela champinjoner
  • riven ost
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Fräs löken mjuk med matfett i en gryta.
  2. Tillsätt tomaterna, krydda och koka utan lock tills den mesta vätskan försvunnit.
  3. Fräs svampen med smör i en panna.
  4. Lägg tomatröran i botten av en ugnsform, fördela avrunna musslor och svamp över. Strö på rikligt med riven ost och gratinera tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept