Musselcurrysoppa

Musselcurrysoppa
Foto: TV4

En skummig currysoppa passar bra att servera till förrätt. Skummet åstadkommer du enkelt med en mixerstav.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk musslor (150 g)
  • 2 tsk smör
  • 2 tsk curry
  • 7 dl skaldjurfsond
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 cl konjak
  • 1 purjolök
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av. Smält smöret i en gryta och fräs curryn. Slå på fond, grädde och konjak. Koka upp och krydda med salt och peppar.
  2. Värm upp 1 dl mjölk i en egen kastrull. Slå sedan på 1/2 dl av soppan och mixa med en mixerstav.
  3. Fördela musslorna i varma serveringsskålar. Slå på den heta soppan. Använd en sked för att lägga skummet överst på soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept