Radiokaka

Radiokaka
Foto: TV4

Radiokaka

Av: Musse Hasselvall

Från: Klockan nio hos stjärnorna

8 ingredienser

45 min

Radiokaka eller ischokladkaka är en riktig fikaklassiker! En mumsig chokladkaka med mariekex.

Musses vintips
I Castei Recioto della Valpolicella 77207

Musse bjöd även på
Aujja Merguez
Livs kycklingryta

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200-250 g blockchoklad, smält
  • 150 g kallpressad kokosolja, smält i vattenbad (eller kokosfett)
  • 2 ägg
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1-2 dl kaffe, starkt
  • 1 msk malen kanel
  • mariekex

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kakan (utom kexen).
  2. Lägg bakpapper i botten av en form.
  3. Häll i någon centimeter av smeten i botten. Lägg i Mariekex.
  4. Häll på mer smet, varva som en godislasagne.
  5. Se till att ha smet kvar till översta lagret.
  6. I sista smeten mixade jag i hela kakaobönor.
  7. Låt kakan stå kallt för att stelna, gärna över natten. Skär upp och servera i tunna skivor.