Munsbitar

Munsbitar
Foto: TV4

Munsbitarna är också goda att göra med kantareller. Välj gärna smakrik, lagrad ost.

26 januari 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 8 skivor vitt formbröd
  • 1 paket fryst bladspenat

Stuvning:

  • 300 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • kinesisk soja
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Tina spenaten och låt den rinna av. Skiva svampen och fräs den med smör i en kastrull tills all vätska kokat in och svampen har fått färg. Pudra över mjölet, späd med grädden och koka sakta i ca 30 minuter eller tills stuvningen tjocknar. Krydda och smaka av med soja.
  2. Kantskär brödet, dela skivorna i snibbar, lägg dem på en plåt.
  3. Lägg på lite spenat, täck med stuvning och strö på ost. Gratinera till osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept