Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull på svag värme. Grovhacka hasselnötterna. Rör ner ägg, strösocker, vaniljsocker, flingsalt, hackade hasselnötter och vetemjöl till en jämn smet.
Klä en form med kant (20 x 30 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter, den ska vara kladdig. Låt svalna.
Nutellafrosting
Värm ugnen till 175 grader varmluft. Häll hasselnötterna på en plåt och rosta i övre delen av ugnen i 15 minuter eller tills skalet börjar lossna. Ta ut nötterna och låt svalna. Gnugga nötterna i en handduk så skalet lossnar.
Smält chokladen över vattenbad (en skål över kokande vatten). Låt svalna något.
Mixa nötterna i en hushållsmixer. Mixa tills det blir en krämig pasta (peta ner det som hamnar på kanterna och kör lite till).
Tillsätt honung och den smälta chokladen och mixa. Klicka i smöret och färskosten och pulsmixa tills krämen går ihop. Tillsätt florsockret och mixa lite till. Låt stå i kylen 10-15 minuter.
Montering
Lyft ur browniebottnen från formen. Bred nutellafrostingen jämnt över bottnen. Låt stelna till i kylen 15 minuter.
Skär ut 6 rektangulära bitar (gör bitarna mindre om du vill ha fler bakelser). Lägg bitarna på uppläggningsfat eller direkt på assietter.
Dekoration
Pudra bakelserna med florsocker. Dela jordgubbarna i 4-5 delar och lägg upp som en blomma på bakelsen.
Vispa grädden. Häll grädden i en sprits med rundad tyll. Spritsa en liten gräddtopp på ”jordgubbsblomman” och dekorera med 2-3 färska myntablad nära grädden.