Mulligatawny Soup

Mulligatawny Soup
Foto: TV4

Det här är en trevlig soppa att laga när man är många. Servera gärna soppan med ris vid sidan om, och en god chutney smakar bra till.

12 maj 2009
Visa mer
16

Du behöver

  • 3 kycklingar, à ca 1 kg
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 liter vatten

Till soppan:

  • 3 gula lökar
  • 4 gröna paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 1 stånd blekselleri
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala lök och morötter och skär grovt. Lägg kycklingarna i en stor kastrull och häll på vattnet. Lägg i lök, morötter, vitpeppar, lagerblad och 1 msk salt. Koka upp och sjud under lock i 45 minuter. Ta upp de färdigkokta kycklingarna och sila buljongen.
  2. Skiva löken, paprikorna och sellerin till soppan grovt. Pressa vitlöken och blanda med curry, paprikapulver, ingefära, kajennpeppar och nejlikor. Sätt tillbaka den tomma kastrullen på värmen och häll i 1/2 dl olja. Lägg i lök, paprika och selleri och fräs under omrörning utan att grönsakerna tar färg i 5 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör ner kryddblandningen. Häll på kycklingbuljongen, låt koka upp och sjud på ganska svag värme i 20 minuter. Plocka loss kycklingköttet från benen, dela det i mindre bitar och lägg i soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept