Mufflon à la Frankrike med inlagd tomat och vitlökssmör

Mufflon à la Frankrike med inlagd tomat och vitlökssmör
Foto: TV4

Mufflon à la Frankrike med inlagd tomat och vitlökssmör

Av: Anna-Karin - Vara Grästorp

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En variant på klassikern oxfilé provencale, men här med kött från mufflonfår istället. Serveras med inlagda tomater.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Inlagda tomater

  • 30 körsbärstomater (eller ca 60 vinbärstomater)
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5-2 msk svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 1-1,5 l vinäger

Mufflon/lammkött

  • 6-8 potatisar fasta [800 g]
  • 800 g mufflon-/lammkött
  • svartpeppar, nymalen
  • olja, till stekning

Garnering

  • 1 färsk rödbeta, strimlad

Gör så här

Inlagda tomater

  1. Picka tomaterna. Lägg ner i glasburk.
  2. Dela vitlöken och lägg ner i burken tillsammans med rosmarin och lagerblad. Häll på svartpepparkorn och honung, fyll med vinäger tills burken är fylld. Tillslut burken väl.

Mufflon

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skiva potatisen i ca 5 mm tjocka skivor, stek i olja tills de fått fin färg och nästan är genomstekta. Lägg i en ugnsform låt det gå i ugnen i 10 min.
  3. Stek köttet hastigt på hög värme i olja, lägg det ovanpå potatisen och låt gå klart tillsammans de sista 3-5 min.

Vitlökssmör

  1. Rör ihop ingredienserna, klicka på kött och potatis precis då det tagits ur ugnen.

Servering

  1. Garnera med strimlade rödbetor och inlagda tomater.