Muffins med rosor och glasyr

Muffins med rosor och glasyr
Foto: Martin Brigdale

Det här är läckra muffins med glasyr som passar dem som gillar det som är sött och rosa. /Susannah Blake

Receptet ger 12 muffins.

Jag brukar lägga ljusrosa rosenblad på mina, men mörkare rosa eller vita blomblad blir naturligtvis också fint. Muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad (eller exempelvis turkish delight) i smeten innan den hälls i pappersformarna.

16 februari 2012
Visa mer

Du behöver

Muffins

  • 115 g smör, rumstempererat
  • 1,25 g strösocker (115 g)
  • 2 st ägg
  • 2 dl extra fint vetemjöl (115 g)
  • 1 msk rosenvatten

Garnering

  • 12 st rosa rosenblad
  • 1 st äggvita, uppvispad
  • 1 msk strösocker
  • 1.5–2 msk citronsaft
  • 2,35 dl florsocker (145 g)
  • Röd eller rosa karamellfärg
  • Muffinsplåt
  • 12 st pappersformar för muffins

Gör så här

  1. Muffins
    Sätt först ugnen på 180 grader.
  2. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
  3. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig.
  4. Slå i äggen, ett i taget.
  5. Häll ner mjölet och blanda.
  6. Rör sist ner rosenvattnet.
  7. Skeda över smeten i pappersformarna.
  8. Grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka.
  9. Lägg över på galler att svalna.
  10. Garnering
    Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.
  11. Häll 1 1/2 msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs.
  12. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.
  13. Ringla glasyren över muffinsen.
  14. Toppa med kanderade rosenblad.
  15. Låt glasyren stelna en stund före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept