Apelsin- och mandelmuffins

Apelsin- och mandelmuffins
Foto: Martin Brigdale

Apelsin- och mandelmuffins

Av: Susannah Blake

Från: Muffins - små pyntade cupcakes

9 ingredienser

Det här är lätta, fluffiga och nötiga muffins med en ljuvlig doft av apelsinskal. De är glutenfria och mjölkfria utan att vara det minsta tråkiga!

Receptet ger 12 muffins.

Muffinsen smälter i munnen och serveras med fördel medan de fortfarande är varma. Med lite florsocker på toppen blir de utsökta och ännu lyxigare blir de toppade med en klick crème fraiche.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker [90 g]
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1,35 dl mald mandel [80 g]
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl mandelspån [ca 40 g]
  • florsocker, siktat, till garnering
  • muffinsplåt
  • 12 pappersformar för muffins

Gör så här

  1. Sätt först ugnen på 170 grader.
  2. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
  3. Vispa ägg och socker i en skål i 5–10 minuter tills det är en tjock, ljus smet.
  4. Tillsätt apelsinskal, mald mandel och potatismjöl och rör om.
  5. Skeda över smeten i pappersformarna och strö mandelspån över.
  6. Grädda i cirka 22 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är färdiga med hjälp av en provsticka.
  7. Lägg de färdiggräddade muffinsen på galler att svalna lite.
  8. Dofta över florsocker och servera.