Muffinaccia med vitlök

40 m + 50 m att jäsa
15 små bröd
Från Nyhetsmorgon

Som foccacia fast i muffinsformat! Smaksatta med vitlök och persilja.

Tips! Du kan i princip preppa brödet med vad du vill. Tryck ner oliver, cocktailtomater, kryddor och olja eller vad du vill. Det är det som är så bra med foccaciabrödet, det går att smaksätta precis som man önskar. Låt fantasin flöda!

5 augusti 2016
Visa mer
40 m + 50 m att jäsa
15 små bröd

Du behöver

Deg

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5 dl vetemjöl special + ev lite extra till utbakning

Vitlökssmör

  • 100 g smör, smält
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Lös upp med ljummet vatten och tillsätt honung, salt och olivolja. Rör ner 1 dl durumvete och 5 dl vetemjöl special successivt.
  2. Kör degen med degkrokar eller i bakmaskinen i 5 min tills degen är fast och glansig. Låt jäsa under bakduk i en skål som du gnider in med lite olivolja till dubbel storlek ca 20-30 min.
  3. Sätt ugnen på 175-200 grader. Klipp ut och lägg bakplåtspapper på bottnarna av 1 muffinsplåt. Portionera i deg i muffinsformar och gör ett kryss uppe i med en kniv. Låt jästa ytterligare 15-20 min.
  4. Pensla bröden med det smälta vitlökssmöret och sätt in i ugnen i ca 13-15 min tills dem blir härligt gyllenbruna. Om du känner efter och lyfter upp en och den känns ”lätt” är den färdig inuti.
  5. Ett underbart saftigt bröd. Supergott, och härligt att få sitt lilla egna bröd!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept