Mr Coconut

12 cupcakes
Mr Coconut
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Morotsmuffins som toppas med kokosfrosting och vackra chokladdekorationer.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

17 september 2015
Visa mer
12 cupcakes

Du behöver

Muffins

  • 170 g morötter (ca 2-3)
  • 100 g mandel
  • 140 g vetemjöl (2,75 dl)
  • 3 g bakpulver (0,75 tsk)
  • 3 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 4 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 5 g kanel (2 tsk)
  • 3 g salt (0,5 tsk)
  • 110 g ägg (2), rumsvarma
  • 170 g strösocker (2 dl)
  • 130 g rapsolja (1,5 dl)

Frosting

  • 200 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 400 g färskost
  • 200 g florsocker (3 2/3 dl)
  • 80 g kokosflingor (2 dl)

Dekoration

  • 1 burk sockerpärlor
  • 1 pkt mörka nobless
  • 20 stora yoghurtbananer (naturgodis)
  • kakaoboll
  • 3-4 mandariner
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g vit choklad

Gör så här

  1. Muffins
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och låt de koka tills mandlarna liksom sjunker till botten, då är de lättast att få ur sina skal.
  2. Sätt upp 12 cupcakesformar i en muffinsplåt för att hålla dem på plats.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  4. Riv morötterna grovt och hacka även mandeln grovt.
  5. Vispa ägg och sockret vitt och fluffigt i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och därefter oljan. Rör sedan ner morötterna och mandeln ordentligt.
  6. Fyll en spritspåse och fördela smeten i de uppställda formarna.
  7. Grädda mitt i ugnen och grädda i ca 25 min. Prova med en sticka för att ta reda på om de är genomgräddade. Ta ut kakorna för att svalna innan du lägger på frostingen (ställ ev in dem kylen för att få ner temperaturen lite snabbare).
  8. Frosting
    Vispa samman smör och färskost. Vispa sedan ner florsockret till det blir en fast kräm och vänd ner kokosflingorna så att de är i hela krämen. Skulle frostingen kännas för lös så kan den ställas in i kylen en stund för att stelna lite, 10-15 min.
  9. Chokladdekoration
    Smält mörk och vit choklad över ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. För att få bästa resultat så bör du temperera chokladen. Temperering innebär att du värmer först upp 2/3 av chokladen, den mörka till 48 grader och därefter få ner temperaturen till 27-28 grader. Lägg nu i den kvarvarande chokladen och värm den nu till 31-32 grader. Nu går det bra att dekorera med den. Gör på samma sätt med den vita chokladen fast med följande temperaturer: 40 grader ner till 25-26 och sedan upp till 28-29.
  10. Fyll två tyllar med resp choklad, klipp av den yttersta toppen och skapa dina dekorationer på plastfolie eller en plastficka. Låt stelna i kyl.
  11. Montering
    Fyll en sprits som har en stjärntyll med frosting och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Riv kakaobollen över varje kaka och strö över sockerpärlor. Stick en halv nobless, en yoghurtbanan och en mandarinklyfta i frostingen på varje muffins. Dekorera runt kakorna med dina chokladdekorationer.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept