Mozzarellagratinerad lammstek med tomatsås

Mozzarellagratinerad lammstek med tomatsås
Foto: TV4

Alla favoritsmaker samlade på en tallrik! Detta är mat som alla gillar och som passar i alla sammanhang. Servera lammsteken med smörsvängd zucchini och klyftpotatis. Detta passar bra till den saftiga lammsteken med ost och tomatsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kg lammstek
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten klump mozzarella
  • Tomatsås:
  • 1 burk hela tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lammstek: Sätt ugnen på 175°. Dela vitlöksklyftan. Gnid lammsteken med vitlök, timjan, salt och peppar. Sätt en stektermometer i köttet och stek i ca 1 timme till en innertemperatur på 70°. Då är köttet rosa i mitten. Ta ut och svep in i aluminiumfolie.
  2. Sätt ugnen på 275°. Lägg köttet på en smort ugnssäker form. Lägg på några skivor mozzarellaost och gratinera i ugnen i 15 minuter.
  3. Tomatsås: Skala och hacka löken. fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Lägg över i en kastrull. Häll på tomaterna och spadet från burken. Häll på vattnet och koka upp. Smula ner buljongtärningen och krydda med salt och peppar. Låt såsen koka ihop så att den blir ganska tjock. Det tar omkring 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept