Mozzarellafylld bläckfisk med tomat och basilika

Mozzarellafylld bläckfisk med tomat och basilika
Foto: TV4

Med sin form passar bläckfisken utmärkt att fylla. Det tar lite tid att hacka tomat, mozzarella och basilika och fylla bläckfisken. Men tillagningen är snabb, så förbered först allt och laga sedan i sista stund.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 bläckfiskar (calamares)
  • 4 tomater
  • 2 klumpar mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika
  • 5 vitlöksklyftor
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 tsk olivolja
  • 1 flaska tomatfond
  • Till garnering:
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Rensa och skölj bläckfisken noga. Ta ut det vita porösa ryggbenet om det finns kvar, annars räcker det om du känner med fingrarna på insidan och drar bort några ben som känns tydligt. Klappa bläckfisken torr.
  2. Skålla och skala tomaterna. Skär tomatkött och mozzarella till fina tärningar. Spara 1/4 av tomathacket till garnering. Strimla basilikan. Blanda samman allt och krydda rejält med salt, nymalen svartpeppar samt pressad vitlök. Ett par droppar olivolja gör röran lite smidig.
  3. Fyll bläckfiskarna och förslut dem med stora tandpetare eller grillpinnar. Hit kan du förbereda rätten. Värm ugnen till 200°. Bryn bläckfiskpaketen i en stekpanna i olivolja och krydda runt om med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form, häll på tomatfonden och stek i ugnen i 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept