Mozzarellacrème

5 m
4
Från Nyhetsmorgon

Supergod mozzarellakräm med vitlök, basilika och olivolja. 

Kan bli beroendeframkallande och passar fint till kokta vaxbönor, betor och blomkål. Smakar fint även till tomater, sallader och fisk. /Hannu

Tips: du kan byta ut mozzarellan mot 50 g ricottaost och 2 äggulor

11 juli 2015
Visa mer
5 m
4

Du behöver

  • 125 g mozzarellaost (vikt exkl. vattnet i förpackningen)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 0,5 kruka basilika
  • ca 1 dl olivolja
  • salt och nymalen
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg samtliga ingredienser förutom oljan i en matberedare och mixa. Tillsätt lite olja i taget tills du får en mjuk härlig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept