Mousserande mini-ninon

20 m
4
Mousserande mini-ninon
Foto: TV4

Crème ninon i miniformat, toppad med lite knaperstekt bacon och bubblande champagne.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 oktober 2016
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 0,2 chili
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 600 g frysta ärtor
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • ca 120 g bacon (1 pkt), knaperstekt
  • ca 2 dl champagne (3 msk/portion)

Gör så här

  1. Hacka löken och chilin och stek tillsammans med persiljan i ca 5 minuter.
  2. Häll över 5 dl vatten, vin och buljongtärningen. Sila av , tillsätt ärtorna och koka i 5 minuter.
  3. Mixa soppan slät, koka upp och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa med knaperstekt bacon. Tillsätt en skvätt champagne, ca 3 msk per portion, direkt i skålarna vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept