Hacka lökar, morot och selleri. Fräs i olja. Lägg i köttfärsen, dela med gaffel och bryn den. Häll i tomaterna med sitt spad, tomatpuré, vitlök och buljongtärning. Låt puttra ca 1/2 timme till en tjock röra. Krydda med salt och vitpeppar.
Sås: Smält smöret utan att det tar färg. Häll i mjöl och fräs under omrörning någon minut. Späd med mjölken lite i taget. Låt såsen koka upp under vispning, rör ner osten under fortsatt vispning och koka 4-5 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
Skölj och skär auberginerna i centimetertjocka skivor på längden. Doppa dem lätt i vetemjöl och stek dem gyllenbruna på medelvärme. Varva i en smord ugnssäker form aubergine, köttfärssås och vit sås 2-3 gånger. Avsluta med vit sås. Strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 45 minuter.