Moussaka med potatis

Moussaka med potatis
Foto: TV4

Mera lättlagad än den vanliga grekiska som innehåller äggplanta i stället för potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 10 potatisar, kokta
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl buljong från tärning
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 krm timjan
  • salt och peppar

Sås:

  • 3 msk margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 6-7 dl mjölk
  • 4 dl lagrad ost, riven
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och färs med matfett tills färsen blir smulig. Strö över mjölet och späd med buljong. Krydda med tomatpuré och låt småkoka 10–15 minuter.
  2. Fräs matfett med mjöl i en kastrull och späd med mjölken. Smaka av med salt och peppar och låt koka 10 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner osten.
  3. Sätt ugnen på 250°. Skiva potatisen. Varva potatis, färs och ostsås i en smord ugnsform. Se till att det blir rikligt med sås överst. Gratinera i ugnen.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar Se fler

Fler goda recept