Moules Marinières

Moules Marinières
Foto: TV4

I Belgien älskar man musslor kokta i vin och kryddade med vitlök. De serveras i stora skålar och med pommes frites i en skål bredvid. På Bryssels uteserveringar är det en mycket vanlig syn att se gästerna plocka de doftande musslorna direkt ur skalen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 liter färska musslor
  • 50 g smör
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 3,5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk potatismjöl, drygt
  • 4 msk kallt vatten
  • salt
  • vitpeppar, grovmalen
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • pommes frites

Gör så här

  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet.
  2. Skala den gula löken och hacka den fint. Skala och hacka vitlöken. Smält smöret i en stor gryta. Mjukstek löken och vitlöken utan att de tar färg.
  3. Lägg i musslorna och häll över vinet. Täck med lock och koka musslorna i 5 minuter. Blanda om ett par gånger. Alla musselskal ska nu vara helt öppna.
  4. Fördela musslorna i stora varma djupa tallrikar eller i skålar. Skaka samman potatismjölet och vattnet. Häll redningen i vinspadet och låt det koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Häll spadet över musslorna och strö över persiljan. Servera med pommes frites.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept