Mortadellasallad

Inled middagen med en läcker sallad. Denna serveras med italiensk mortadellakorv och en fräsch och syrlig citrondressing.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g skivad mortadella
  • 4 rädisor
  • 0,25 slanggurka
  • 0,5 paprika, gärna olika färger
  • 0,5 rödlök
  • 100 g blomkål
  • 1 hårdkokt ägg
  • friseésallatsblad

Citronett:

  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Skölj och skiva rädisorna, skala och skiva rödöken, skala gurkan, gröp ut kärnorna och skär i halvmånar. Ansa och tärna paprikan, skär ägget i klyftor och skär mortadellaskivorna i mindre bitar.
  2. Citronett: Blanda citronsaft, salt och peppar, vispa ner senap och olja.
  3. Fördela grönsakerna och äggklyftorna fint på assietter, toppa med mortadellan och droppa dressingen över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept