Mors mandelkubbar

Mors mandelkubbar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Mors mandelkubbar

9 ingredienser

Älskade mandelkubbar, med sin speciella “korta” konsistens som gör dem så speciella. Allra godast blir de om grädden nästan har surnat. Byt annars gärna ut hälften mot gräddfil.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl smör, smält
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • 75 g sötmandel
  • 6-8 bittermandel
  • ca 1 l vetemjöl
  • 3 tsk hjorthornssalt
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Rör ihop smör, socker, ägg och grädde. Mal mandeln fint. Blanda mjöl och hjorthornsalt. Arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
  2. Rulla ut tjocka längder, skär i bitar. Doppa snittsidan i pärlsocker och ställ dem på en plåt med bakpapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.