Mors mandelkubbar

Mors mandelkubbar
Foto: TV4

Älskade mandelkubbar, med sin speciella “korta” konsistens som gör dem så speciella. Allra godast blir de om grädden nästan har surnat. Byt annars gärna ut hälften mot gräddfil.

26 januari 2009
Visa mer
30

Du behöver

  • 2 dl smält smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl tunn grädde
  • 75 g sötmandel
  • 6-8 bittermandlar
  • ca 1 liter vetemjöl
  • 3 tsk hjorthornsalt
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Rör ihop smör, socker, ägg och grädde. Mal mandeln fint. Blanda mjöl och hjorthornsalt. Arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
  2. Rulla ut tjocka längder, skär i bitar. Doppa snittsidan i pärlsocker och ställ dem på en plåt med bakpapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept