Morotssoppa med ingefära och chili

Morotssoppa med ingefära och chili
Foto: TV4

Morotssoppa med ingefära och chili

Av: Sally Voltaire

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

30 m

Man behöver knappt ha några råvaror hemma för att åstadkomma den här soppan. Ibland byter jag ut morötterna mot sötpotatis.  /Sally

Ingredienser

portioner
  • ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
  • 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
  • 1 gul lök, skalad och grovt hackad
  • 0,25-0,5 röd chilifrukt, skivad (beroende på önskad hetta)
  • ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 5 cm ingefära, finriven (ca en tumstor bit)
  • 0,5 citron, saften
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnityr, förslag

  • rostade kokoschips (eller rostad riven kokos)
  • halloumiost, stekt
  • grekisk yoghurt, med riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
  2. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
  4. Mixa allt till en slät soppa.
  5. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
  6. Matsortera dina skal från morötterna och lökskalen till återvinning och njut av din soppa!