Morotssoppa med ingefära och chili

30 m
4
Morotssoppa med ingefära och chili
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
  • 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
  • 1 gul lök, skalad och grovt hackad
  • 0,25-0,5 röd chili, beroende på önskad hetta, skivad
  • ca 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tumstor bit färsk ingefära, finriven
  • 0,5 citron, saften
  • rapsolja
  • salt och svartpeppar

Garnityr, förslag

  • rostade kokoschips eller rostad riven kokos
  • halloumi, stekt
  • grekisk yoghurt med riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då.
  2. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter.
  3. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran.
  4. Mixa allt till en slät soppa.
  5. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept