Morotssoppa med champinjoner

Morotssoppa med champinjoner
Foto: TV4

Till den vegetariska middagen passar den här läckra soppan som blir matig av svampen. Du som inte vill ha en helt vegetarisk rätt kan laga soppan av kycklingbuljong och tillsätta kyckling i soppan.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g morötter
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • salt och malen vitpeppar
  • 10 färska champinjoner
  • 2 tsk smör

Citronkräm:

  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl crème fraiche

Till dekoration:

  • finskuren gräslök

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken och purjolöken. Skala ingefära och vitlöksklyftor. Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken ett par minuter. Riv ner ingefära och pressa i vitlök. Lägg i morötterna och fräs någon minut. Häll på buljong och koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda tills morötterna har mjuknat.
  2. Citronkräm: Blanda samman crème fraiche och citronskal. Ställ svalt till servering.
  3. Skär gräslöken smått. Tärna champinjonerna smått och fräs i smör. Mixa morotssoppan och krydda med salt och peppar. Vänd ner champinjonerna. Servera med citronkräm och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept