Morotspannkaka

Morotspannkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Morotspannkaka

8 ingredienser

En lite nyttigare pannkaka, som är god både varm och kall. Du kan servera bacon eller stekt fläsk till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot, rårivna
  • 3 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Lägg de rivna morötterna i kokande lättsaltat vatten ett par minuter. Sila av vattnet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda ner morötter, vitlök och persilja. Krydda.
  3. Slå smeten i en stekpanna som tål ugnen och grädda i 15-20 minuter.